Solunska

Солунска добила „лежећег полицајца”

Возачи који користе недавно реконструисану Солунску улицу, која повезује Житковац и Доњи Адровац, свакодневно имају прилике да учествују у саобраћају у коме има доста пешака и домаћих животиња. То је нарочито приметно када се пролази кроз ромско насеље у Прћиловици. Имајући то у виду Савет за безбедност саобраћаја у општини Алексинац одлучио је да се на том делу пута, осим вертикалне и хоризонталне сигнализације, поставе и две препреке које би успоравале саобраћај, односно брзину кретања возила.

Ових дана из правца Доњег Адровца, на улазу у ромско насеље, постављен је први од планирана два „лежећа полицајца”, који не дозвољава возачима да се небезбедном брзином крећу кроз овај део пута на коме је велики број пешака, а нарочито деце.

Други „лежећи полицајац” из супротног смера биће постављен следеће године. И поред постављених препрека и одговарајуће сигнализације возачима се препоручује додатни опрез приликом преласка ове деонице јер је много изазова који могу да доведу до нежељених последица.

Осим што је ове године асфалтирана деоница од Житковца до Доњег Адровца, изграђен је и нови мост на водопропусту, који је омогућио саобраћај возила у оба смера, а и пролазак камиона. То би могло делимично да растерети саобраћај у центру Житковца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + seventeen =