sneg

Снег пада, али се топи

Иако су метеоролози за данас најављивали нешто топлије време и претежно кишу на нашем подручју, снег који је почео синоћ да веје успео је да на појединим мерним местима достигне и двадесети подеок на метру.

На три мерна места на којима временске промене прати Републички хидрометеоролошки завод Ниш забележена је и различита дебљина снега. Највише снега измерено је у Рсовцу, 20 центиметара, затим у Гредетину 15, док је најмање падавина измерено у Мозгову и ту је бели покривач достигао осми центиметар.

sneg

У Јавном предузећу за путеве Алексинац, које одржава општинске путеве, кажу да протекле ноћи није било потребе за интервенцијама, али да су од јутрос три екипе на терену. Једна је на путном правцу Житковац – Витковац, друга је на правцу према Црној Бари, док трећа екипа чисти градске улице. Према речима надлежних у овом предузећу, све три екипе само чисте снег са коловоза, али не осољавају, јер се због тренутних температура снег сам топи. Овакви временски услови доприносе да се на свим путним правцима саобраћај одвија нормално.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + five =