Smotra narodnog stvaralaštva “Vredne ruke” u sklopu obeležavanja Dana opštine

Povodom 5. juna – Dana opštine Aleksinac, Udruženje građana „Radinost“ organizovalo je 5. po redu smotru narodnog stvaralaštva „Vredne ruke“. U prisustvu brojnih gostiju i zvanica manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić. On je istakao da je ova smotra postala prepoznatljiva i van aleksinačkog atara.

– U ime Dana opštine Aleksinac i svih Aleksinčana, poželeću vam danas prijatan boravak, poželeću vam da budete prisutniji iz godine u godinu, ali ne samo na danu opštine, nego kad god vi imate priliku da nešto novo pokažete. Vi ste uvek dobrodošli i uvek smo tu da zajedničkim snagama ovako nešto organizujemo, da budemo vidljivi i prepoznatljivi, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu – poručio je okupljenima Rakić.

Ekipe su se takmičile u tri kategorije, i to: specijaliteti domaće kuhinje, piće i stari zanati i domaća radinost. Kada je reč o specijalitetima domaće kuhinje, žiri je prvo mesto dodelio udruženju „Vredne ruke“ iz Pirota. Drugo mesto pripalo je ekipi Udruženja žena „Jezero“ iz Bovna, a treće Pčelarskom gazdinstvu „Stevanović“ iz Krušja.

U kategoriji pića najbolje je bilo poljoprivredno gazdinstvo „Milošević“ iz Medveđe. Druga je ekipa „Taština kuhinja“ iz Ražnja, dok je treće mesto pripalo plantaži „Milošević“ iz Moravca. Aktiv žena Niša je pobednik u kategoriji stari zanati i domaća radinost. Drugo mesto žiri je dodelio udruženju „Izvor“ iz Knjaževca, a treće Vesni Mladenović iz Sokobanje.

Specijalne nagrade dodeljene su Društvu vodeničara „Morava“ iz Aleksinca, Kulturno umetničkom društvu „Svrljig“ i zanatskoj radnji „Licidarsko srce“ iz Niša.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =