Aleksinac-opstina

Uskoro nekoliko novih gradilišta na teritoriji naše opštne

Potpisivanjem ugovora između naše lokalne samouprave i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima stekli su se uslovi za realizaciju nekoliko važnih projekata na teritoriji naše opštine, pa će uskoro biti otvorena i dva nova gradilišta. U narednom periodu radiće se sanacija doma „Hristina Markišić“, kao i rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Vožd Karađorđe“, a za ove namene izdvojeno je preko 70 miliona dinara. Tender za izbor izvođača radova je u toku, pa će se nakon završetka ove procedure znati i tačan datum početka radova, poručuju nadležni iz Odeljenja za urbanizam.

Uz materijalnu pomoć Kancelarije za javna ulaganja najavljeni su radovi i na zgradama Gerontološkog centra „Jelenac“, kao i doma u Kulini, koji su od velike važnosti za našu opštinu. U nastupajućim mesecima očekuje nas i izgradnja potpuno novog mosta preko Žitkovačke bare. U toku je eksproprijacija zemljišta u delu koji je neposredno uz most, a zbog obezbeđivanja privremenog prolaza za vreme izvođenja radova, neke parcele će biti oduzete vlasnicima. Finansijer radova je „Unops“ zajedno sa Vladom Srbije, a zbog velikog značaja ove regionalne deonice u realizaciju projekta uključila se i lokalna samouprava.

Komisija za planove usvojila je urbanistički projekat za školsku bazen salu u Osnovnoj školi „Ljupče Nikolić“, pa će škola, kada izrada dokumentacije za građevinsku dozvolu bude gotova, moći da počne da traži partnere i finansijere za ovaj projekat.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =