Nagrade za najuspešnije pojedince i ustanove u našoj opštini

U sklopu obeležavanja Dana opštine Aleksinac juče su na svečanoj akademiji u Centru za kulturu i umetnost, uz bogat kulturno-umetnički program i pred brojnim gostima dodeljena tradicionalna priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Mešoviti hor “Šumatovac” dobitnik je plakete SO Aleksinac
Najmađi dobitnik nagrade Andrija Jašarević

Najveće priznanje, plaketu, ove godine dobili su Mešoviti hor „Šumatovac” Aleksinac i „Srbijavode” Beograd. Nagrade u visini od 25.000 dinara dobili su direktor JKP „Vodovod i kanalizacija” Dragiša Simić, Dobrovoljno Vatrogasno društvo Aleksinac, učenik trećeg razreda klarineta Andrija Jašarević, inače najmlađi dobitnik ove nagrade, fotograf Boža Marković i višestruki dobrovoljni davalac krvi Miša Đorđević.

Đorđević, koji je do sada 113 puta dao krv, kaže da mu ovo priznanje veoma znači, ali da ono predstavlja i pozitivni pomak kada su dobrovoljno davalaštvo i humanost uopšte u pitanju.

– Ovo priznanje mi veoma znači, jer se nešto pokreće i ljudi priznaju to što mi radimo, ali mi je i obaveza da i dalje dajem krv. U poslednje tri, četiri godine, od kako smo osnovali udruženje ‘Humano srce’, omasovili smo davanje i vidi se pomak u odnosu na ranije – kaže Đorđević, koji je dobrovoljni davalac krvi još od srednjoškolskih dana. On poziva sve da budu humani i daju krv i poručuje im da nema većeg priznanja od spašenog ljudskog života.

 U nastavku akademije pohvale Skupštine opštine Aleksinac dodeljene su general-potpukovniku Milosavu Simoviću, Lovačkom udruženju „Deligrad”, Tehničkoj školi „Prota Stevan Dimitrijević”, Klubu dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce” i Gradskom kulturno-umetničkom društvu „Aleksinac”.

Један коментар

  1. Treba da vas je sramota.Gde su vam tu priznanja za ra radnike ZC Aleksinac, HMP Aleksinac, PS Aleksinac, vatrogasne jedinice Aleksina, preduzetnike Aleksinca koji zaposljavaju na stotine gradjana .Nije valjda da su najzasluzniji gradjani aleksinca samo oni koji se muvaju oko vas , par penzionera i direktor Grammera.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − eleven =