Словеначки џез састав у четвртак пред Алексинчане

У Великој сали Дома културе овог четвртка, 13. априла, биће приређен концерт словеначке џез групе „Ликвид карпет” (Liquid Carpet), састављене од врсних музичара из Корушке (Аустрија).

Ово је добра прилика да се овдашња публика ближе упозна са дугогодишњим радом гитаристе Јуре Прапера. После двадесет година сарадње у бројним бендовима различитих музичких жанрова, Прапер је коначно реализовао идеју о сопственом оригиналном бенду. Група „Liquid Carpet” није само музичка група, она представља и Праперов медиј кроз који се музички изражава у најчистијем, примарном облику, неоптерећен музичким жанровима и смерницама. Приликом компоновања музике у првом плану је отвореност за спонтаност и прихватање идеја. Џез је присутан у отвореном облику и у импровизацији. Међутим, музика не прелази у фри џез (free jazz), јер је увек подржана јаким ритмичким основама које црпе из фанка, блуза, рока, Балкана.

За реализацију своје идеје Јуре Прапер је позвао проверене музичаре који долазе из исте средине, познају се дуги низ година и са којима је заједно наступао у многим другим групама или пројектима. Поред Јуре на електричној гитари, бенд „Liquid Carpet” чине музичари Матјаж Млакар на саксофону, Матиц Чрешник на бубњевима и Давид Новак на бас гитари.

Почетак концерта заказан је за 20 сати, а цена улазнице износи 200 динара. Карте се могу купити на билетарници Дома културе. Организатор концерта је Центар за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 20 =