Слободних паркинг места има, околне површине пребукиране

Први дан организованог паркирања у граду за организаторе је успешан, а за грађане зависи да ли су станари или су у пролазу. Било је приметно да је око поднева у главној алексиначкој улици било слободних паркинг места, што је забележио и наш репортер. С друге стране, паркинзи и пролази поред зграда су били препуни. То је разумљиво, јер су површине око зграда и измуђу њих још увек неуређене за паркирање, па нема ни наплате.

Овако је изгледало двориште једне од зграда у центру

Први човек „Комуналних услуга” Далибор Марковић, вршилац дужности директора, каже да је постигнут циљ, а то је да постоје паркинг места која су слободна и која се могу искористити.

− Пре свега мислим на места у првој зони, у главној улици Књаза Милоша, где грађани који треба да заврше неку обавезу у центру града могу да искористе паркиралиште за кратко паркирање, а не као што је до сада било да се ауто остави од јутра па стоји све до мрака и заузима место целог дана. Оно што сада видимо јесте да се људи полако навикавају на овај систем јавних паркиралишта, пуштају СМС поруке и тако плаћају накнаду за паркирање. Уназад недељу дана ми већ вршимо продају претплатних месечних, шестомесечних и годишњих карата и то иде неким својим интензитетом− објаснио је Марковић.

Било је и неодговорних појединаца који су самтрали да своје незадовољство могу некажњено да искажу на туђој имовини, овог пута општинској.

− Наилазили смо такође и на проблеме. Уништена је једна табла у улици Књаза Милоша. То је нешто што смо пријавили Полицијској станици. Надамо се да се такви случајеви неће дешавати. То је иначе оштећење јавне имовине, али ето имамо и таквих проблема − каже наш саговорник.

У ЈКП „Комуналне услуге” истичу да имају добру сарадњу са Полицијском станицом у Алексинцу и саобраћајном полицијом и да су њихове екипе данас биле на терену. Паук за подизање возила данас је мировао, није било интервенција.

− Није било подизања аутомобила и коришћења паука. Свакако није ни интерес да ту услугу радимо често, нити да грађани буду приморани да плаћају накнаду за ту услугу. Идеја целог овог система је увођење наплате паркирања, да дођемо до уреднијег града и до уреднијег паркирања како би сви они који желе да користе јавна паркиралишта имали могућност да то и учине − изјавио је Марковић за Радио Алексинац.

Први човек „Комуналних услуга” са својим сарадницима биће сутра, у уторак, гост у емисији Актуелно, која је на програму Радио Алексинца у 11 сати. Тада ће слушаоци путем телефона 808 344 моћи да постављају гостима питања у вези са паркирањем.

Један коментар

  1. Чуј овог: “Није било подизања аутомобила и коришћења паука. Свакако није ни интерес да ту услугу радимо често”. О чему ви причате? Паук служи да однесе сваки бахато паркиран ауто и ту је тачка. Нема ту “није ни интерес”, маните више ту политику него сређујте улице, наравно похвала и за ово мало учињено до сада. Још кад би забранили кафанама да радним данима треште до 2 и кад би полиција коначно ухватила фантома са кросерицом који намерно буди грађане сваке ноћи између 2 и 3 сата и када би коначно зауставили манијаке који своје моторе возе по шеталишту на Брђанци, углавном деца али пронађе се и матори коњ којима мало фали да ударе неког, нажалост на крају ће то и да се деси, аутомобили исто, паркира фрајер у сред парка или на видиковцу и мисли да је баја, иди бре… Они појма немају где се налазе, простор, време, везе немају човече, али знали би кад би полиција коначно показала вољу да тако нешто сређује. Све су ово јако битне ствари драги моји…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 1 =