Слика и утисак дана: Оде Снешко, дође снег

Данас пре подне одвезен је из алексиначке пешачке зоне Снешко који се ту налазио претходних око два месеца као новогодшња декорација. Врло пажљиво радници комуналног предузећа  натоварили су на камион Снешка, јелке и осталу декорацију и одвезли у „одаје” где ће Снешко дочекати децембар и следећи његов излазак на улицу.

Нема сумње да ће он добро бити чуван. И то из два разлога. Његова набавка није баш јефтина, а и када изађе на улицу радо га обилазе деца а и старији, и драго им је да се фотографишу поред њега. Остала је ипак непознаница: да ли је Снешко одвезен директно у своје складиште или је можда свратио да се вакцинише. Не чудите се! У овом виртуелном свету све је могуће, па и такви хирови. На срећу, за сада нисмо пребогати да би и „изгубили памет”, па нам овакве ствари и не падају на ум. А читам о свакојаким светским „глупостима”. Можда оне и нису, па је проблем у мојој едукацији. Очито да сам гледао старе цртаће, а не ове који промовишу новог човека новог доба. Какав је нови човек видећемо, а „ново доба” нам и није баш добро почело.

Такав нам је и овај дан. Након ведрог јутра и одласка Снешка, дошла је снежна вејавица која је забелела кровове. Затим опет ведро. Као и у животу, променљиво и ретко стабилно. Да ли је то „ново доба” за „новог човека”?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =