Слаба понуда, јаке цене

За разлику од пре месец дана када су тезге алексиначке Зелене пијаце биле пуне воћа и поврћа, последњих дана је та слика сасвим другачија. Понуда је на пијаци све слабија, муштерија је све мање, али се цене добро „држе”.

Тренутно влада велико интересовање за куповину купуса кога има доста у понуди за разлику од паприке која је већ на измаку. Цена купуса се данас креће од 30 до 50 динара, односно, на велику количину продаје се по 30 динара. Паприка се креће од 80 до чак 150 динара. Карфиол је 150 динара. Цена кромпира је од 80 до 100 динара, а за килограм белог лука треба издвојити 500 динара. Црни лук је од 80 до 100 динара, док струк празилука стаје 20 динара. Папричице за тегле држе цену од 200 динара. Парадајз је мало скупљи, али купује се и то по цени од 150 до 200 динара. Шаргарепа кошта 60 динра.

Када је реч о зимници, већ су почеле и флаше са парадајзом да се појављују на тезгама и оне су од 150 до 200 динара.

У понуди алексиначке тржнице има лепих јабука и грожђа. Грожђе је још у понуди по цени од 100-120 динара, док је килограм јабука нешто јефтинији и моће се пазарити по цени од 80-100 динара.

Ово је данашња понуда, а када кренете у набавку прошетајте па ћете видети да ли вам се исплати да купите на пијаци или у некој продавници. Оно што је сигурно, ако волите да се цењкате, за вас је право место алексиначка Зелена пијаца, јер од тезге до тезге можете да уштедите.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =