Одличан старт Звезде и Брђанке

Синоћ је почело ново првенство футсалера у Регионалној лиги- група Север у којој се такмиче и два клуба са подручја алексиначке општине; Брђанка из Алексинца, која је староседелац у овом рангу,  и новоформирани клуб Звезда из Горњег Љубеша.

Звезда је у Хали спортова у Алексинцу поделила мегдан са Минерсом из Мајданпека и забележила победу. У првих десет минута ривали су били изједначини, потом је Звезда преузела иницијативу и прво полувреме решила у своју корист – 4:2. И у другом делу играчи Звезде наставили су да атакују на гостију, да би на крају много бољу игру материјализовали убедљивим тријумфом од 11:5. До сјајног отварања сезоне, Звезду су предводили Слободан Живковић и Славко Ђорђевић са по четири поготка, а по један гол постигли су Далибор Тасић, Лазар Јанковић и Душан Лукић.

Стартну победу са убедљиих 0:4 остварила је и Брђанка која је у Крушевцу играла против Расадника из Великог Шиљеговца. До 30. минута је било неизвесно, а онда је серију головао отворио Младен Јездић. У наредних девет минута футсалери Брђанке постигли су још три поготка и савладали солидну екипу из Великог Шиљеговца.Два гола дао је Петар Спасић, а један Мирко Пендо.

У наредном колу Звезда ће у Брусу играти против Копаоника, док је Брђанка слободна.


ЗВЕЗДА – МИНЕРС 11:5 (4:2)

Хала спортова, Алексинац.Гледалаца: око 100.Судије: Славиша Јаковљевић, Милош Р. Миленковић. Стрелци: 1:0 Живковић, 2:0 Тасић у 6, 2:1 Маринковић у 8, 2:2 Јовановић у 10, 3:2 Јанковић у 13, 4:2 Ђорђевић у 20, 5:2 Живковић у 22, 6:2 Ђорђевић у 24, 6:3 Јовановић у 25, 6:4 Стешић у 26, 7:4 Живковић у 29, 8:4 Живковић у 31, 9:4 Лукић у 37, 10:4 Ђорђевић у 38, 10:5 Голубовић у 38, 11:5 Ђорђевић у 39. минуту.

ЗВЕЗДА: СТАНИСАВЉЕВИЋ, ЈАНКОВИЋ, ЂОРЂЕВИЋ, ЛУКИЋ, ЖИВКОВИЋ, Живић, Ристић, Јовић, А. Матић, У. Матић, Тасић.

МИНЕРС: ГАВРИЋ, ЈОВАНОВИЋ, АЛЕКСОВСКИ, ГОЛУБОВИЋ, СТЕШИЋ, Анђелковић, Кораћ , Маринковић.


РАСАДНИК – БРЂАНКА 0:4 (0:0)

Хала спортова СЦ, Крушевац. Гледалаца: око 50.Судије: Игор Рајковић (Деспотовац), Немања Марковић (Алексинац). Стрелци: 0:1 Јездић у 30, 0:2 Спасић у 35, 0:3 Пендо у 37, 0:4 Спасић у 39. минуту. Жути картони: Спасић, Јездић (Брђанка).

РАСАДНИК: АНЂЕЛКОВИЋ, РАЈКОВИЋ, ДИМИТРИЈЕВИЋ, ЈЕВТИЋ, ТАЗИЋ, Александар Миленковић, Милосављевић, Рајковић, Јевгенијевић, Чеперковић, Александар Миленковић.

БРЂАНКА: ШУЋУР, САВИЋ, ЈЕЗДИЋ, К. ЈЕВРМОВИЋ, ПЕНДО, Стевановић, Гојковић, Спасић, Стојановић.


Фотографије: КМФ Звезда, КМФ Брђанка / Насловна фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =