Школско такмичење у атлетици: Резултати охрабрују за Окружну смотру

Општинско такмичење ученика основних и средњих школа у атлетици одржано је данас на Градском стадиону у Алексинцу, уз учешће око 60 такмичара и такмичарки.  

У категорији основаца стартовали су ђаци из пет школа, изостали су представници обе алексиначке школе и суботиначке осмолетке „Свети Саваˮ, а када је реч о средњошколцима надметали су се једино ђаци из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ. На програму су биле тркачке, бацачке и скакачке дисциплине.

Такмичење је организовао Савез за школски спорт општине Алексинац. Организатори су, имајући у виду актуелну тренутну ситуацију и препоруке које су морали да испоштују, задовољни како је данашњи скуп протекао и учешћем заинтересованих школараца.

‒ Одазвао се довољан број екипа да може да се одржи такмичење са децом која су волела, желела и била најспремнија да учествују на такмичењу у атлетици. Ми као организатори смо задовољни како је цело такмичење протекло, није било никаквих проблема, нисмо имали никакве повреде ‒ каже Марко Терзић, председник Управног одбора Савеза за школски спорт.

Сличног мишљења је и Бојан Тодоровић, председник Скупштине Савета за школски спорт општине Алексинац.

‒ Та такмичења, што се нас тиче, су само још један додатни посао, али мотив нам никада не мањка, јер то су ипак наша деца и они су нам битнији од свега и то је наша будућност. У петак одлазимо на окружно такмичење, наша деца ће представљати нашу општину. Та такмичења су најбитнија за њих зато што то њима значи, даје им елан за даље, за бављење спортом, они се ту социјализују, друже се, уче се оним племенитим вредностима које спорт доноси – објашњава наш саговорник.

Победници у појединачном и екипном пласману представљаће алексиначку општину на окружном такмичењу које ће већ у петак бити одржано у Нишу. Атмосфера је позитивна и очекују се добри резултати, мада то и није најбитније у овим школским такмичењима.

‒ Наши малишани увек имају добре шансе када одемо у Ниш јер некако су природнији и више се можда баве спортом, односно у атлетици увек освојимо добра места, поготово за куглу и за 1000 метара, где смо ове године имали одличне резултате. С тим што ове године и претендујемо и на неколико првих места код средњошколаца у 100 метара ‒ оптимиста је професор Терзић.

Имена ученика који ће општину Алексинац да представљају на Окружном такмичењу биће објављена на нашем сајту када буде дефинитивно формиран списак такмичара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 11 =