OŠ Loćika

Школа у Лоћики сутра прославља век постојања

Низом манифестација ученици и радници ОШ „Аца Синадиновићˮ у Лоћики током ове недеље обележавају значајан јубилеј ‒ век школе у овом подјастребачком селу.

‒ Ове године прослављамо пуних 100 година постојања наше школе у Лоћики. Програм прославе почео је у понедељак такмичењем под слоганом ‘Ја имам таленат’, на коме су ученици показали своје вештине, способности и креативност. У уторак, у оквиру спортског дана, у одељењу у Тешици одржане су финалне утакмице у одбојци и фудбалу, док је за најмлађе ученике организован полигон са препрекама. По окончању спортских такмичења најуспешнијим екипама и такмичарима припале су захвалнице, а спортски дан је крунисан наступом хора Центра за културу и уметност из Алексинца ‒ рекао је вршилац дужности директора школе Драган Милошевић. 

OŠ Loćika
Спортски дан у Тешици
OŠ Loćika
Такмичење у Квизу знања 

Поводом великог јубилеја у школи ће сутра бити отворена изложба под називом „Сведочанство прошлости и залог за будућностˮ. Како наводи директор Милошевић реч је о изложби која представља једну временску капсулу свих дешавања у току стогодишњице постојања школе.

‒ То је веома интересантна изложба поготово за драге колеге пензионере који су провели читав радни век васпитавајући децу овог прелепог планинског краја. Наравно и за све људе који су прошли кроз школовање или на неки други начин били повезани са школом ‒ наводи Милошевић. 

Након отварања изложбе планирана је приредба коју су припремили ученици и наставници ове школе.

OŠ Loćika
Квиз знања

Фотографије преузете са званичне фејсбук стране ОШ “Аца Синадиновић” Лоћика

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − one =