Ситуација тешка и даље велики број новозаражених

Епидемиолошка ситуација на подручје општине Алексинац је и даље тешка. Ове седмице је забележен пад новозаражених, али је и даље велики број оних који су позитивни на вирус. У понедељак је било 66 позитивних, а јуче 55 новооболелих.

Епидемиолог др Родољуб Живадиновић каже да је епидемија и даље на свом максиму и апелује на грађане да избегавају контакте како би се вирус зауставио.

− На жалост, дневни број позитивних никако да значајније падне. Тачно је да ове недеље, ево већ и крајем прошле, имамо делимично мањи број. То је врло мали проценат у питању. Пар процената мање заражених смо имали прошле недеље у односу на претходне. Ове недеље рецимо у понедељак имамо 66 позитивних, у уторак 55. Тачно је да је прошлог понедељка било 85, уторак 70. То јесте мање, али никако да падне испод 50 дневно што значи да је и даље на врху епидемија и да морамо максимално да смањујемо контакте – упозорава др Живадиновић.

Наш саговорник апелује по ко зна који пут на грађане да се придржавају прописаних мера заштите у борби против вируса короне, ношење маски, поштовање физичке дистанце и појачана хигијена.

− Поново молим људе да избегавају контакте, смирите се људи наредних месец – два, ако можемо да у потпуности зауставимо, да овај талас падне на неке смешне бројеве. Иначе, видите и сами да кад год се понашамо како се понашамо цифра се одржава. Ево ово је пета недеља у којој имамо број приближан 400 недељно − каже др Живадиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + eleven =