Широм општине „умивена” спомен-обележја

Крајем прошле седмице, односно у петак и суботу, Удружење бораца НОР-а општине Алексинац и Клуб бригадира „О’рук генерација” организовали су заједничку акцију уређења спомен обележја на подручју наше општине, тамо где је била и највећа потреба за тим.

Једна група чланова ових организација уређивала је спомен обележја у Великом Дреновцу, Грејачу, Лужану, Врћеновици и Чукуровцу, док је друга група радила на другом крају општине. У Горњем Адровцу је уредила гробно место народног хероја Ратка Јовића – Душка и почела са уређењем простора око споменика који је подигнут погинулим војницима у Балканским и Првом светском рату у Прћиловици. Радови који су отпочети у Прћиловици биће приведени крају ових дана.

− Овом заједничком акцијом смо само хтели да покажемо да можемо када се удружимо много тога да урадимо − рекао је Мића Милојевић, секретар удружења бораца НОР-а.

Ангажовање чланова ових организација током минуле акције било је беспотребно у Доњем Љубешу. Тамошња Месна заједница је сама, без ичије помоћи већ уредила спомен-обележје договора код Љубешке скеле.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =