Синоћно невреме није причинило веће штете

Невреме које је синоћ протутњало територијом општине Алексинац није причинило веће штете на инфраструктури, али је направило мање проблеме углавном на путним правцима.

Јак ветар олујне јачине ломио је гране које су блокирале саобраћај на два путна правца, па су на кратко синоћ биле у прекиду деонице Ћићина – Рутевац и Алексинац – Сокобања, у клисуру код села Бован.
Прекиди у саобраћају су били у краћем периоду, јер су се екипе Јавног предузећа за путеве, ЈКП „Комуналне услуге”, полиције и ватрогасне службе одмах обреле на терену и рашчистиле саобраћајнице.

За сада у Општини нема пријава о материјалној штети на објектима, а када је реч о снабдевању електричном енергијом, тренутно је десетак села без напајања, а на територији читаве општине недостаје по нека фаза. Без струје су сва села од Добрујевца до Црне Баре и Липовца, Брадарац и Мозгово, а према речима дежурних у ЕПС-у, екипе су на терену и нормализацију снабдевања струјом очекују у што краћем року.

Метеоролози и за данас прогнозирају променљиво и нестабилно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, а како су понегде могуће непогоде опрез није на одмет.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 1 =