Семафорко поново међу алексиначким малишанима

Одушевљење публике након одгледане премијере представе сигуран је знак  да су глумци и редитељ одрадили добар посао. Међутим, када је та публика састављена од деце, која су једини искрени посматрач, интеракција са представом и аплауз на крају су признање више.

Данас је најмлађа алексиначка публика имала прилику да види премијеру представе за децу „Семафорко”, која је иначе премијерно била изведена 2017. године. Тада су играли старији глумци ансамбла „Театра 91”, али данас су их заменили глумци омладинског ансамбла Градског позоришта Театар 91.

Milena Rašić - Милена Рашић− Представа „Семафорко” 2017. па 2021. године има исту тематику, хајмо да научимо децу како да се понашају у саобраћају и како да се понашају у неким најосновнијим ситуацијама конкретно приликом преласка пешачког прелаза. С обзиром да је време где се дешавају једни озбиљни проблеми у саобраћају децу требамо учити од малена и требамо им једноставно дати до знања да поштују сва та правила саобраћаја баш из разлога да не би долазило до даљих озбиљнијих проблема − рекла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театра 91”.

У представи су играли Алекса Паовић, Анђела Илић и Душан Милосављевић по тексту Спасоја Ж. Миловановића и Бранислава Недића, а у режији Драгослава Ранђеловића.

У наредном периоду биће организовано још једно играње ове представе у Алексинцу. Иначе, у оквиру Дечије недеље представа „Семафорко” биће изведена у Житковцу у сали Дома културе и то сутра, у уторак, док је среда резервисана за малишане на Алексиначком Руднику.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 15 =