Почела „Дечија недеља”: Шта вас све очекује ове недеље

Традиционалним подизањем наранџасте заставе на платоу испред Дома културе свечано је отворена Дечија недеља, манифестација посвећена најмлађима. За школарце данас је премијерно изведена и представа „Семафорко” омладинског ансамбла Градског позоришта „Театар 91”. У наставку ове недеље, током шест дана, малишане очекује богат и разноврстан програм.

Глумци Аматерског позоришта „Дука Јовановић” сутра ће у подне на платоу испред Библиотеке извести представу „Заљубљени витез”. У Великој сали Дома културе са почетком у 18 сати биће одржане промоције књига „Ујела ме бесна глиста” Светлане Биорац Матић и „Дечје зврчке и заврзламе” Александра Коцића.

У среду, 6. октобра, на платоу испред Дома културе у исто време Бранислав Бане Росић, познати кантаутор за децу и Музички клуб ЦКУ Алексинац одржати свој концерт.

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” у четвртак приредиће концерт својих ученика у Великој сали Дома културе са почетком у 12 сати. Нешто касније, у 18 сати на „Ташу” биће уприличено такмичарско вожење бицикла, у организацији Спортског савеза и Савеза за школски спорт Општине Алексинац.

У петак, 8. октобра, у Дому културе биће одржана трибина „Здрав начин живота”. Почетак ове трибине заказан је за 12 сати. У суботу биће одржана рекреативна вожња бициклима од Алексинца до Вакупа и назад. Старт је у 11 сати испред Стадиона за мале спортове Младост, а могу учествовати сви заинтересовани – и стари и млади. Кретање бициклистичког каравана обезбеђиваће саобраћајна полиција.

Истог дана, али у 12 сати, на платоу испред Библиотеке „Вук Караџић” одржаће се симултана партија у шаху за основце и средњошколце.

Током петка и суботе Центар за културу и уметност организоваће две промотивне радионице балета. У петак од 18 и у суботу од 10 сати радионице ће одржати представници Руске балетске школе „Пируета” са Новог Београда.

Овогодишњи програм обележавања Дечије недеље биће окончан у суботу спуштањем заставе са почетком у 14 сати.


Ову манифестацију организује Центар за културу и уметност у сарадњи са Градским позориштем “Театар 91”, Аматерским позориштем “Дука Јовановић”, Библиотеком “Вук Караџић”, Књижевним клубом “Велимир Рајић”, Основном музичком школом “Владимир Ђорђевић”, Удружењем ликовних уметника Алексинац (УЛУА), Спортским савезом Алексинац, Савезом за школски спорт и Спортскорекреативним центром Алексинац (СРЦА), а под покровитељством Општине Алексинац.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + sixteen =