Koronavirus

Седмица са најбољим просеком, четвртак без новооболелих

Повољна епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац, када је у питању ковид 19 настављена је и прошле седмице. У већини дана, број новооболелих је био симболичан, једна особа. Јуче у недељу од 42 тестирана, само један пацијент је оболео од ове болести, колико је било и у суботу, али од 48 узоркованих пацијената.

Још у два дана седмице иза нас смо имали по једног новоболелог и то у среду од 98 тестираних и у понедељак од 82 узета узорка. У уторак и петак евидентиране су по три заражене особе, у првом случају од 99, а у другом од 74 пацијента са сиптомима сличним код болести ковид 19.

После дужег времена, протекле недеље смо забележили и дан без новоболелих. Био је то четвртак, када су анализирана 94 узорка. Претходни дан без оболелих је био 22. октобар и једини у том месецу са таквим резултатом. У септембру није било дана без новооболелих.

Статитички гледано у протеклих седам дана 537 пацијената је тестирано или нешто мање од 77 особа дневно. У истом периоду било је 10 новооболелих или 1,4 лица на дневном нивоу. Очито је приметан пад новоболелих јер је претходне семице тај просек био 2, а пре три недље 4 пацијента дневно.

У прошлој седмици о епидемијској ситуацији је било речи на Савету за здравље и Општинском штабу за ванредне ситуације када се, осим позитивних бројки могло чути да су оболела лица са лакшим симптомима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =