prvi Zimski pozorišni festival za decu

Седам представа за децу на другом ЗИПО фесту

Најмлађа публика у Алексинцу и ове зиме имаће прилике да ужива у Зимском позоришном фестивалу за децу, који ће се одржати од 28. јануара до 3. фебруара. У такмичарском делу биће изведено шест представа професионалних позоришта из Београда, Новог Пазара, Вршца, Крушевца и Лазаревца.

По предлогу селекторске комисије коју су чинили глумци Јелена Стајковца и Фуад Табучић и редитељ Милош Јагодић, ове године на ЗИПО фесту играће се представе „Звонар богородичине цркве у Паризу”, „Папагаји”, „Збрка око вука”, „Дамојед”, „Велики одмор” и „Све за љубав”.

Milena Rašić‒ Представе су одличне и с обзиром да је реч о професионалним позориштима то је велика част и једна велика реклама за општину Алексинац – каже Милена Рашић, директорка „Театра 91”, организатора фестивала. 

И ове године бираће се глумац фестивала, најбоља режија, сценографија, костим и најбоља представа у целини. О наградама ће одлучивати трочлани жири, кога ће као и прошле године чинити директор београдског позоришта „Бошко Буха” Игор Бојовић, алексиначки редитељ и глумац Драгослав Ранђеловић и глумац „Театра 91” Срђан Стојадиновић Леби.

За разлику од прошлогодишњег, првог ЗИПО феста, када је играно шест представа, ове године играће се њих седам, а на крају ће у част награђених глумци „Тетра 91” извести своју представу „Пепељуга”, коју је по тексту Игора Бојовића режирао Бранко Поповић.

Посетиоци ЗИПО феста карте ће моћи да прибаве на благајни Дома културе од понедељка 14. јануара, а цена се креће од 150 динара за појединачну улазницу до 600 динара, колико кошта комплет карата за свих седам представа. Организатори поручују да су припремили и пратећи програм, који ће за све посетиоце бити бесплатан.

Програм:

28. 1.„Звонар богородичине цркве у Паризу”, Крушевачко позориште
29. 1. „Папагаји”, Народно позориште Вршац
30. 1.„Збрка око вука”, Регионално позориште Нови Пазар
31. 1.„Дамојед”, Прво приградско позориште „Пулс театар” Лазаревац
1. 2. „Велики одмор”, Мало позориште „Душко Радовић”, Београд
2. 2.„Све за љубав”, Позориште лутака „Пинокио”, Београд
3. 2. „Пепељуга”, Градско позориште „Театар 91” Алексинац, (ван конкуренције затварање фестивала и додела награда)

Све представе почињу у 19 сати.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − eight =