Драган Јовановић нови председник одбора Фестивала ПИП

Фестивалски одбор Првоизведених представа је на данашњој конститутивној седници изабрао председника овог тела и његовог заменика и предложио новог селектора фестивала. Директор фестивала по функцији је садашњи директор Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин. За председника фестивалског одбора са шест гласова за и једним уздржаним изабран је Драган Јовановић, налечник Одељења за општу управу и друштвене делатности, док је за његовог заменика једногласно именован Милош Паовић, уредник програма у Центру за културу и уметност.

Фестивалски одбор је одлучио да за селектора ПИП-а предложи Слободана Ћустића, актуелног директора Београдског драмског позоришта. Уколико сам Ћустић прихвати ову кандидатуру, он ће на овој функцији остати само годину дана што је предвиђено и новим правилником фестивала.

Одбор је усвојио и предложени буџет фестивала за 2019. годину који тренутно износи око 2.800.000 динара, колико је и опредељено из буџета Општине Алексинац.

Новина је што ће ове године бити пет такмичарских и једна ревијална представа, што је за једну мање од раније. Интересантно је да ће се ове године у ревијалном делу играти представа рађена у продукцији фестивала, а у режији Виде Огњеновић, чији ће главни глумци бити Слободан Бештић, првак драме Народног позоришта у Београду и Јована Тодоровић. Овај комад говори о љубави руске песникиње Марине Цветајева и књижевника Бориса Пастернака, а драмски текст настао је на основу њихових чувених љубавних писама.

  

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 8 =