Седам медаља за алексиначке џудисте

Такмичари Џудо клуб „Алексинац” учествовали су на 17. по реду међународном турниру „Младост Европе” у организацији Џудо клуба „Шогун” из Ниша.

На овом престижном такмичењу изборили су седам медаља, и то четири златне, једну сребрну и две бронзане и три пета места.

− Овакви резултати допринели су наш клуб освоји 42 бода и  заузме високо осмо место у генералном пласману у конкуренцији 43 клуба. То је одличан резултат када се има у виду да је конкуренција била заиста јака и да је ово први наступ наших такмичара у овој години − каже за наш портал тренер Бојана Станковић која је на турниру била и један од делилаца правде.

Златом су се окитили: Дуња Русимовић (ст. полетарке,+43 кг), Петар Стоиљковић (мл. дечаци, -46 кг), Вук Петровић (ст. дечаци, -55 кг) и Лазар Русимовић (ст. дечаци, +73 кг).

Дуња Ивковић освојила је сребрну медаљу у конкуренцији старијих полетарки у категорији до 38 килограма.

Бронзана одличја изборили су: Ксенија Павловић (мл. девојчице, -40 кг) и Петра Ристић (ст. девојчице, -57 кг). Пета места освојили су и надомак медаље били Лав Петровић, Лазар Стаменковић и Василије Миленковић.

Такмичење је одржано у Основној школи „Мирослав Антић”, а учествовало је 418 такмичара из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =