Дом здравља тражи раднике за јавне радове, могућ рад у месту становања

Дом здравља Алексинац је на својој званичној интернет страници објавио позив којим тражи више радника, најмање 5, за јавне радове Националне службе за запошљавање, на пословима хигијеничара и техничких радника у објектима Дома здравља.

Ових радника, према речима директора алексиначког Дома здравља др Родољуба Живадиновића, установа нема довољно и у условима када ресорно министарство не дозвољава нова запошљавања ангажовање радника преко јавних радова је преко потребно. Међутим, проблем је што је тешко наћи те људе. Многи би можда и хтели, али не знају за позив, а другима не одговарају понуђени услови.

‒ Надокнада за рад није велика, она је свега 22.000 динара месечно, не плаћају се путни трошкови. Али путни трошкови нису проблем пошто ми имамо амбуланте на целој територији општине. Они који буду примљени пре свега би тамо радили, не би ту било проблема са путним трошковима. Оно што је добро је то што се пензијски стаж уплаћује, односно иду сви порези и доприноси, а запошљвају се наравно по основу уговора о привремено повременим пословима – објашњава др Живадиновић.

Међутим још један проблем постоји, према речима нашег саговорника, ако неко прима социјалну помоћ, таква су правила, он је губи током рада на јавним радовима у дужини од четири месеца колико јавни радови трају, а губи право и на субвенције за умањење рачуна за комуналије, ако има право на њих.

‒ То су проблеми. Међутим, позивам оне којима то није проблем да се пријаве најкасније до понедељка у 12 сати или управи Дома здравља лично или на телефон 062/419-149, да бисмо дошли до минимум пет радника колико нам је потребно да бисмо конкурисали код Националне службе, јер без пет не можемо да направимо пријаву – каже први човек Дома здравља.

Др Живадиновић је још једном на крају разговора поновио молбу заинтересованима да се јаве како би се реализовали јавни радови који су овог тренутка значајни како за установу, тако и за пацијенте, истичући да ће ангажовање радника бити у складу и са њиховим интересима и могућностима.

‒ Молим све заинтересоване да се јаве, ми ћемо максимално да им изађемо у сусрет да их ангажујемо у делу општине где живе, да ту буду ангажовани онда када за тим заиста има потребе. Молим да се јаве, јер свима ће то много да значи, и њима и нама ‒ завршава овај позив директор др Живадиновић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 19 =