Лепо време повећало продају, најтраженија црвена ружа

Јучерашњи Међународни дан жена, празник посвећен борби за економску, политичку и социјалну равноправност међу половима, је многе мушкарце инспирисао да дамама, првенствено, поклоне цвеће.

Као и све друго, и мода поклањања цвећа за Дан жена се с годинама мења. Ранијих деценија мушкарци су припадницама лепшег пола најчешће даривали каранфиле. По изјавама продаваца цвећа, Алексинчани су ове године највише тражили црвене руже, а затим и орхидеје.

‒ Данас се за 8. март поклањају и разне друге врсте цвећа, букети, као и разни цветни аранжмани. Најбитнија им је била црвена ружа, а следећа је орхидеја. Орхидеја у сваком облику, и у саксији, и резано. То је било најпопуларније уз разноразне аранжмане. У суштини све што је цветно ‒ каже нам једна власница цвећаре.

Своју драж нису изгубили ни каранфили, па се јуче у једном тренутку ово цвеће није могло купити на једном месту у већим количинама. У овдашњим цвећарама и код уличних продаваца је, по њиховим проценама, продаја била већа за тридесетак одсто у односу на прошли 8. март. Сматра се да је томе допринело и јучерашње лепо и топло време.

‒ Тридесет одсто повећава продају лепо време. Народ је тада расположенији за куповину – каже наша саговорница, потврдивши утисак да је куповина цвећа јуче била појачана у односу на прошлогодишњи празник.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 2 =