Izbori

Седам изборних листа на локалним изборима

На локалним изборима у Алексинцу, који су заказани за недељу, 21. јун, учествоваће седам изборних листа са укупно 151 кандидатом.

Liste
Редослед кандидата, printscreen

За алексиначки парламент, који ће у новом сазиву, по изменама статута, имати 41 одборника, кандидовале су се листе: „Александар Вучић – За нашу децу”, коју чине СНС, ПУПС и Љајићев СДП; коалиција „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) Драган Марковић – Палма”; Удружење грађана „Народни покрет”; „Уједињена сељачка странка – Милија Милетић”; „Иван Димић – За бољу општину Алексинац”; Странка Руса Србије и Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”.

Према подацима Општинске изборне комисије укупан број гласача на локалним изборима је 41.414, који ће своје изборно право моћи да искористе на 89 бирачких места.

Грађани који за предстојеће изборе нису добили обавештење о дану и времену гласања, односно позив за гласање, свакако ће моћи да искористе своје бирачко право. С обзиром да бирач није у обавези да поменуто обавештење понесе када крене на гласање на своје бирачко место, да би искористио своје гласачко право довољно је да са собом има важећу личну карту или важећу путну исправу (пасош).

Бирачка места биће отворена у 7 сати 21. јуна и грађани ће за своје кандидате моћи да гласају до 20 часова, када се затварају биралишта.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − eleven =