Савет за безбедност саобраћаја − Још један конкурс за ауто-седишта

Чланови Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима у општини Алексинац на јутрошњој седници су изгласали Нацрт Програма за рад овог тела у 2023. години о коме ће се у даљој процедури изјаснити и Општинско веће. Предвиђен је буџет од десет милиона динара и највише средстава, пет милиона, биће издвојено за унапређење саобраћајне инфраструктуре, затим за превентивно-промотивне активности из области безбедности саобраћаја, где је обухваћена и набавка ауто-седишта и светлоодбојних прслука, преко 2,5 милиона, за опремање јединице саобраћајне полиције милион, док је за рад Савета планирано нешто око 500.000 динара.

Савет је усвојио и Предлог Решења о додели 75 дечијих ауто-седишта на претходно расписаном конкурсу на ком је поднето 80 захтева. Почетком децембра се очекује нови позив који ће трајати до краја године.

Чланови Савета су разматрали и пристигле захтеве Дома здравља о уређењу паркинга за запослене и Месне заједнице Корман за постављање саобраћајних огледала у овом насељу. По оба захтева одлучено је да Стручни тим изађе на лице места и сачини извештај који би помогао Савету приликом доношење одлука.

Општински савет је прихватио и два извештаја Радне групе. Један се односи на улице Горичка и Момчила Поповића. Закључено је да би требало да се део улице Горичке, у смеру од раскрснице са улцом Момчила Поповића до раскрснице са Делиградском, претвори у једносмерни режим саобраћаја, као и да се провери могућност обележавања подужног паркирања уз десну ивицу коловоза у Горичкој, у смеру дозвољеном за кретање, до почетка сужења саобраћајнице.

Што се тиче улице Никола Тесла у алексиначком насељу Батуровац, предлаже се ограничење брзине на 30 километара у делу посматране деонице и постављање техничких средстава као успоривача брзине. Разлога је више. Део улице је густо насељен, ту је и уређено дечије игралиште неограђено, примећена је вожња мотоциклиста неприлагођеном брзином, а у претходним годинама забележене су две саобраћајне несреће са повређеним лицима.

Чланови Савета су потврдили Закључак са телефонске седнице на којој су усвојене измене Програма рада за ову годину, пошто су уштеђена средства од јавних набавки преусмерена за изградњу саобраћајне инфраструктуре.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − eighteen =