Čeda Rakić

Пројекат Алексинца посебно привукао пажњу министарства: Одобрено око осам милиона

И алексиначки пројекат који се односи на мере популационе политике, добио је зелено светло ресорног министарства, што подразумева доделу бесповратних средстава за реализацију. Тим поводом јуче је у Београду заменик председника општине Алексинац Чедомир Ракић потписао уговор са министарком без портфеља Славицом Ђукић Дејановић.

Алексиначки пројекат односи се на куповину два комби возила, једног за Библиотеку „Вук Караџић”, а другог за Предшколску установу „Лане”. За ова два возила Алексинцу је одобрено 7.968.600 динара, док је укупна вредност пројекта процењена на 10.485.000 динара.

Mere populacione politike

Од пристигле 123 пријаве, поред алексиначог, министарство је одобрило суфинансирање пројеката још 87 јединица локалне самоуправе. На сајту Кабинета министара без портфеља задуженог за популациону политику стоји и то да је алексиначки пројекат један од најзапаженијих.

̶ Посебну пажњу привукао је и пројекат Библиобус у Алексинцу – Минибус библиотека, опремљен књигама и литературом који ће обилазити села и на тај начин допринети успостављању међугенерацијске сарадње – стоји у саопштењу. 

Министарство ће финансирати до 85% укупних трошкова, а за све пројекте издвојено је укупно 650 милиона динара.

Фото: Нишавски управни округ

 

Један коментар

  1. Bravo… eto jos vise i bolje i naprednije da se ljudi i deca upoznaju sa pisanim pricama o hrabroscu Murata kakvog nikada nije bilo medju Srbima, sa pra-sedecima balkana Ilirima koje su zlokobni Srbi hteli da iskorene kada su se naseljavali u sedmom veku i buducnosti nasih mladih porodica u duginim bojama sa roditeljima 1 i 2…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =