Савет и даље брине о здрављу Алексинчана

Прихватањем извештаја о раду Савета за здравље општине Алексинац за прошлу годину, почела је јучерашња седница овог тела. Како се чуло овом приликом, активности савета током 2023. године биле су разнолике, од разматрања епидемиолошке ситуације и вакцинације, па до организовања бесплатних превентивних гинеколошких прегледа за све заинтересоване ученице Алексиначке гимназије, којима ће се ове године придружити и ученице завршних разреда свих средњих и више школе са територије наше општине.

У наставку заседања Савету је достављен Извештај о раду саветника за за заштиту права пацијената за прошлу годину, који је током минуле године реаговао по девет приговора, а који се превасходно односе на доступност здравствене заштите.

На крају дневног реда нашао се и годишњи програм рада Савета за здравље општине Алексинац, па ће Савет и даље имати активности на стварању здраве животне средине, промоцији и превенцији здравља, стварању услова за пружање квалитетне здравствене заштите, стварању услова за рехабилитацију оболелих и побољшању стандарда становништва.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + seven =