Шанса за младе који су без посла

Незапослена млада лица до 30 година живота имају прилику да лакше дођу до посла, јер је крајем прошлог месеца Национална служба за запошљавање објавила јавне позиве за реализацију пакета мера у оквиру Програма Гаранција за младе – Пројекат „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада”-  ИПА 2020.

Пакет мера у оквиру Програма Гаранција за младе реализоваће се кроз јавне позиве и то за реализацију мере приправништва за младе са високим или средњим образовањем, затим кроз реализацију мере стицања практичних знања и кроз спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослени у 2024. години укључени у Програм Гаранција за младе ИПА 2020.  Такође, расписани су Јавни позиви за субвенцију зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства, за доделу субвенције за самозапошљавање незапослених лица и за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих.

Програм се спроводи у 3 филијале Националне службе запошљавања, у Нишу, Крушевцу и Сремској Митровици, а финансиран је од стране Европске уније као вид подршке мерама активне политике запошљавања.

Јавни позив за доделу субвенције за самозапошљавање незапослених лица којa су укључена у Програм Гаранција за младе ИПА 2020 је отворен до 29. марта, а остали јавни позиви до 31. децембра 2024. године.

Текстови јавних позива и списак неопходне документације за конкурисање могу се наћи на сајту Националне службе за запошљавање, у рубрици Конкурси.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + nineteen =