Kačamakijada po 8. put za vikend u Moravskom Bujmiru

Moravski Bujmir ove nedelje, 14. avgusta, biće domaćin 8. po redu Kačamakijade. Svi zainteresovani moći će da se oprobaju u kuvanju ovog starog i tradicionalnog srpskog jela, a posetioci će imati priliku i da degustiraju skuvan kačamak sa sirom, čvarcima ili nekim drugim prilogom. Najbolji i kuvari sa najvećim umećem, kao i do sada, dobiće priznanja i nagrade za uloženi trud.

kukuruzno_brasno_1Glavni program počinje u nedelju od 10 časova regatom od tešičkog mosta do spruda na Moravi u Bujmiru. Početak nadmetanja u kuvanju kačamka zakazan je za 16 sati, a dva sata kasnije svi gosti moći će da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu u kome će učestvovati folklori iz Despotovca, Draževca, Tešice i Mozgova.

Organizatori najavljuju da će prvi put ove godine i najmlađi stanovnici Moravskog Bujmira, deca od 4 do 14 godina, imati svoju Kačamakijadu i druženje u subotu popodne, a neki od njih će nastupiti i u okviru večernjeg zabavnog programa u nedelju. Takođe, u  subotu će Gradsko pozorište „Teatar 91“ u sklopu manifestacije odigrati predstavu „Gula“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + five =