Шанса и за села да уклоне кабасти отпад

Након успешно спроведене акције прикупљања кабастог отпада у самом граду током минулог викенда, из Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” позивају и мештане сеоских средина да искористе прилику и бесплатно одложе свој кабасти отпад.

Са овом акцијом су у овом предузећу кренули још на пролеће и позив је отворен за све месне заједнице које треба прво да се организују, а потом да се захтевом обрате Комуналном предузећу, односно потребом за доставом контејнера за кабасти отпад, појаснио је поступак директор овог предузећа Далибор Марковић.

− Ми ћемо у складу са нашим плановима и могућностима доставити контејнер у ту месну заједницу који ће одређени временски период, дан, два или три, стајати тамо и онда покупити и однети кабасти отпад који се ту затекне. Такву акцију смо спроводили већ на пролеће, у три или четири месне заједнице − каже први човек ЈКП-а Марковић.

Овакав вид акције иде у прилог смањењу дивљих депонија које имамо у насељеним местима и које радници овог предузећа, такође, једном годишње уклањају, а на овај начин би се смањио притисак на те дивље депоније. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 4 =