Liturgija

Са верницима или без њих: Литургије се не одлажу

Због епидемијске ситуације и ванредног стања и богослужбени живот трпи рестрикције. С обзиром да је и протекла два викенда било тоталне забране кретања, очекују се такве мере и на сам празник Васкрсења Христовог. Међутим, богослужења се одвијају редовно у складу са околностима.

− Нажалост, уколико не буде одобрена слобода кретања на сам Васкрс од 5 часова ујутру до 10 часова, како је Синод тражио од органа власти, у том случају и васкршња литургија служиће се без присуства верника − најавио је јереј Александар Срнић.

Сходно тим околностима, како је најавило свештенство, свако ко жели да се причести то може учинити у четвртак након литургије која се служи од осам, као и у први дан слободног кретања који следи по Васкрсу. Све литургије почињу од осам сати, осим васкршње која почиње нешто раније.

− У погледу оних који су болесни, они се могу јавити својим парохијским свештеницима и договорити се са њима о свему у случају да нису у карантину, јер свакако у тој ситуацији нико нема приступ њима − додао је саговорник.

План оваквих богослужења важи из угла околности на данашњи дан. Уколико буде промена или уколико буде одобрено кретање у траженом временском термину, уследиће нова обавештења алексиначког свештенства.

Фото са насловне: Црква Светог Николе Алексинац

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =