Са Ромима из Глоговице и са Рудника о запошљавању

Након јавног дијалога председника Републике Србије са ромском заједницом и разговора Покрета Опре Рома Србија са преко 10.000 Рома и Ромкиња широм Србије, закључено је да је главни приоритет ромске заједнице запошљавање, као и сарадња са локалним институцијама у запошљавању што већег броја Рома и Ромкиња.

− Иницијатива коју смо покренули „Посао за Роме, напредак за општине”, је иницијатива у којој смо закључили из разговора са преко 10.000 Рома и Ромкиња да је оно што је најпотребније и оно што је приоритет за Роме јесте посао – рекла је за наш медиј Андријана Микуловић, представница истраживачког тима грађанског покрета Опре Рома Србија.

Минулог уторка, представници покрета Опре Рома Србија посетили су и Алексинац где су у разговору са припадницима ромске заједнице у насељима Глоговица и Алексиначки Рудник разговарали о потребама за запошљавањем и упознали их са овом иницијативом.

− Велики број лица се одазвао нашем позиву, са којима смо разговарали на тему запослења. Оно што је такође добра ствар јесте да је приликом отварања нове фабрике доста њих и запошљено. Ову иницијативу у Алексинцу спроводимо у сарадњи са председником општине Алексинац и на основу које припадници Ромске популације ће добити својеврсну понуду за проналажење својих радних места – закључила је Микуловић.

Поред главне теме запошљавања представници овог грађанског покрета разговарали су и о другим битним темама ових ромских заједница.

Извор фотографија: Фејсбук страница Опре Рома Србија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − two =