Са два међународна турнира 16 медаља и два пехара!

Mинулог викенда чланови Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на два међународна турнира.

На „Купу Жупе” у Александровцу, на коме је наступило 26 клубова из Србије и један из Бугарске са 223 такмичара, млади алексиначки џудисти освојили су по две златне и бронзане медаље и једно пето место.

На највишу степеницу победничког постоља да би примили златне медаље попели су се Дуња Русимовић, у категорији старијих полетарки преко 43 килограма, и Вељко Манојловић, који се такмичио у конкуренцији млађих дечака до 46 килограма. Бронзана одличја избориле су Дуња Ивковић (ст. полетарке, до 43 кг) и Ксенија Павловић (мл. девојчице до 48 килограма), док се на пето место пласирао Василије Миленковић (ст. полетарци, до 38 кг).

Другог дана викенда, чланови клуба, њих 13, учествовали су на 13. међународном турниру „Прилеп, град херој”, у Прилепу, у Северној Македонији. Такмичење је организовао Џудо клуб „Сеишин” из овог града, уз учешће око 300 такмичара из осам држава.

На овом турниру освојили су 12 медаља и два пехара у конкуренцији кадета (У-18) и старијих дечака (У-15).

Тим најбољих старијих дечака на турниру чинили су: Вук Петровић (злато, – 60 кг), Лазар Русимовић (злато, +73 кг), Лазар Стаменковић (бронза, – 66 кг), Лука Трајковић (бронза, +73 кг) и Лав Петровић (5. место, -50 кг).

У тиму најбољих кадета били су: Јакша Јаковљевић (злато, -55 кг), Лазар Стоиљковић (- 81 кг) и Михајло Милојковић (бронза, – 81 кг).

Одличан утисак оставила је и екипа старијих девојчица. Медаље су освојиле: Петра Ристић (злато, – 57 кг), Јана Милојковић (сребро, + 63 кг), Митра Миливојевић (бронза, – 48 кг) и Софија Милошевић (бронза, + 63 кг), док је Ксенија Павловић у конкуренцији млађих девојчица, у категорији – 48 килограма, освојила сребрну медаљу.

− Честитам такмичарима на изванредним резултатима и добрим борбама. Такође захваљујем родитељима такмичара без којих би организовање пута у Прилеп било немогуће − каже тренер Бојана Станковић којој је пехар за најбољу кадетску екипу на турниру уручио Вук Рашовић, наш прослављени џудиста, мајстор џудоа 10. дан, великан југословенског џудоа, светски првак и оснивач Џудо асоцијације ветерана. – Вука и мене повезују многи почеци, како од мојих првих корака у џудо спорту па до оних великих дана када је он био председник Џудо савеза Србије и Црне Горе, а ја наступала за репрезентацију. Учествовао је и у самом оснивању нашег клуба и дао нам пуну подршку − истиче на крају наша саговорница.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 6 =