Роман Филипа Грбића сутра пред алексиначком публиком

У Арт галерији Дома културе, у организацији Центра за културу и уметност, сутра ће бити одржана промоција романа Филипа Грбића „Прелест”, писца из Београда.

Филип Грбић, рођен је у Београду где завршава Трећу београдску гимназију и студије филозофије на Филозофском факултету. Ради као библиотекар и професор филозофије у средњој школи. Члан је Удружења књижевних преводилаца Србије. Преводи са руског, немачког и енглеског.

За први роман „Руминације о предстојећој катастрофи” награђен је Наградом Милош Црњански (2017. године), а за роман „Прелест” освојио је Награду Бранко Ћопић (2018. године).

Његов други роман „Прелест” говори о Максиму Туманову, тридесетшестогодишњем професору филозофије који се бори са сопственим демонима и не тако блиставом прошлошћу. Кроз ово прозно дело он указује на бриге, заблуде и проблеме своје генерације. Роман „Прелест” није амбициозно замишљен нити је писан са циљем да помера границе у књижевности којој припада, већ би се пре могло рећи да представља сведочанство о једном духу времена којем је тешко ухватити и почетак и крај.

Поред аутора, на промоцији у Алексинцу, о овом роману говориће и Живко Влаховић, француски преводилац српског порекла који тренутно студира превођење на Сорбони.

Влаховић је завршио основне студије из славистике и мастер из француске лингвистике, такође на овом престижном универзитету у Паризу. Посебну пажњу посветио је превођењу балканских аутора попут Александра Гаталице, Филипа Грбића и Мехмеда Бегића.

Почетак промоције је заказан за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − six =