Ученици, свака част на успеху!

За најуспешније ученике завршних година основних и средњих школа, носиоце Вукових диплома и освајаче једног од прва три места на републичким и међународним такмичењима, данас је у великој сали Дома културе одржана традиционална свечаност на којој су им уручене награде Скупштине општине Алексинац.

Ученике, њихове родитеље и наставнике поздравио је у име Општине Алексинац и у своје лично име председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− То колико сте били вредни и колико сте радили у претходних годину дана што се тиче школске године, показује број књига и број награда које видимо овде иза нас. Свака част на успеху! Ви сте на добром путу да постанете добри људи и да достојно репрезентујете и представљате општину Алексинац. Хвала вам још једном што сте се потрудили да у претходних годину дана, и не само претходних годину дана него и кроз цео систем школовања покажте овако изванредне резултате – поручио је председник Радичевић.

Поред Радичевића, награде најуспешнијим ученицима уручила је и заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић и Начелница одељења за општу управу и друштвене делатности Ташана Јевтић.

Ове године награђено је 13 ученика генерација којима су, поред комплета књига, припале и новчане награде. Деветоро основаца је награђено са по 15.000, а четири средњошколца са 20.000 динара. Ове године из школа са територије наше општине изашло је  65 носиоца Вукове дипломе, а 36 ученика је остварило запажене резултате на републичким и међународним такмичењима.

Такође, награђено је и седморо ученика који су понели титулу спортиста генерације. Они су, поред књига, добили и ваучере за коришћење базена или теретане, које је обезбедио Савез за школски спорт општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =