Респираторне инфекције продужиле радно време ковид амбуланте

Број респираторних инфекција се смањује код деце, али је код одраслих дошло до пораста броја оболелих, па је и број прегледа повећан у ковид амбуланти у Житковцу. Због тога су у Дому здравља морали да продуже радно време ковид амбуланте, донета је одлука да се уведе још један лекар и да се ради у две смене.

Од данас је у ковид амбуланти у Житковцу радно време радним данима од 7 до 20 часова, а досадашње радно време, од 7 до 15 часова, убудуће остаје само викендом.

Када је реч о корони, овде пада број позитивних пацијената. Како каже др Живадиновић, антигенских тестова немају, али ПСР-а имају довољно, па се ради тестирање, а да нема великог броја случајева заражених короном сведоче и цифре тестираних и позитивних на овај вирус. У протеклих недељу дана тестирано је по десетак особа, а позитивни су били један до два пацијента, мада је било дана и без позитивних на корону.

− Једноставно, корона има своје фазе, некад је има више некад мање, али ми у општини Алексинац и онај претходни, да кажем мали талас који је био, смо некако промашили па није било неког великог броја позитивних случајева. Са друге стране морам да кажем да се запажа тај тренд већ дуже време, већ више месеци уназад, да многи пацијенти и не одлазе код лекара када имају симптоме сличне ковиду па је и то вероватно разлог зашто је и када ковида има број позитивних мали − појашњава др Живадиновић.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =