Републичка делегација у Мозгову

Санирање штета насталих од поплава у овом месецу и даље је актуелна тема у нашој средини. Јуче, како је саопштено, одржан је састанак представника општине Алексинац, на челу са председником Далибором Радичевићем, и тима Министарства за јавна улагања кога су предводили заменик министра Иван Вујић и државни секретар Миљан Ранђеловић.

Након састанка у општинским просторијама, учесници су обишли пострадало подручје у селу Мозгову. Утисак је, како нам је пренео председник Месне заједнице Мозгово Драган Радивојевић, да су се људи из Министарства посебно интересовали за штете у индивидуалним домаћинствима. Радивојевић нам је још и казао да је највише страдала инфраструктура где је Мозговачка река поплавила и да локално комунално предузеће ради на оспособљавању привремених прелаза преко реке, док градња плочастих пропуста захтева време и средства, па ће се она одвијати фазно.

Према речима председника општине Алексинац Далибора Радичевића, циљ јучерашње посете је био да се обиђе на лицу места поплављено подручје, да се види степен оштећења који постоји на путној инфраструктури и да се обиђу она домаћинства где је дошло до продора воде у дворишта и стамбене објекте.

‒ Задатак људи из Министарства за јавна улагања јесте да припреме извештај за Владу Републике Србије на којој ће се разматрати евентуална помоћ локалним самоуправама и домаћинствима која су претрпела нека од оштећења приликом поплава у Алексинцу. Оно што смо ми обилазили, њихови утисци јесу да смо кренули да санирамо штету на самом потоку и на прелазима који су преко Мозговачког потока. Задовољни су ониме што су видели на лицу места пошто се тамо баш и изводе радови, али су и видели какав је степен оштећења јер смо им показивали како је то изгледало током саме поплаве и какве су биле рупе, односно вододерине које је направила вода на самом путу и на околним објектима ‒ каже Радичевић у изјави за наш медиј.

Представници општине су људе из овог министарства упознали са штетама и у другим деловима општине, а нарочито онима на пољопривредним културама.  Наредне седмице очекује се и посета општини Алексинац од стране министарке за пољопривреду, шумарство и водопривреду Јелене Танасковић.

Извор фотографија: Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =