Реновиране просторије школе у Горњем Сухотну

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић и директор Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу Милан Динић обишли су данас реновиране просторије истуреног одељења, четворогодишње Основне школе „Вук Караџић” у Горњем Сухотну.

Директор Основне школе „Вук Караџић” Милан Динић је председника општине обавестио да је у последње две године, колико су трајали радови, школска зграда у истуреном одељењу у Горњем Сухотну добила буквално нов изглед. Према његовим речима замењена је комплетна унутрашња и спољашња столарија, окречени су и сређени сви зидови, постављена је ЛЕД расвета. Објекат је под видео надзором и наравно сав унутрашњи инвентар је замењен новим.

Домаћин је напоменуо да је комплетно саниран и мокри чвор за ученике уз напомену да су доста радова извели сами запослени у овој школи.

– Као и сваке године од када сам ја директор радници наше школе углавном изводе све радове у самој школи. Значи не штедимо само наш новац, него и новац општине који нам одобрава кроз текуће одржавање. тако да све ове радове и у овој и у свим издвојеним одељењима изводе сами радници школе – казао је Динић.

Агилни директор Динић је најавио и планове за сређивање фасаде и реновирање крова.

– Средства смо одвојили ове године за израду пројекта за санацију фасаде и крова, тако да ћемо ове године да завршимо комплетну пројектну документацију и онда чекамо или неке донаторе или ако буде општина имала средства наредне године да се то ради. Значи у плану нећемо радити оно са енергетском ефикасношћу, као у матичној школи, пошто је ово мала зграда али ће се радити комплетна фасада и кров, подашчавање крова и замена црепа – додао је директор.

Председник Далибор Радичевић је казао да је право задовољство када има прилику да обиђе школу као што је ова у Горњем Сухотну која је функционално и лепо сређена заједничким напором локалне самоуправе и ангажовањем самих радника школе са њиховим директором.

Овом приликом Радичевић је објаснио шта је све у претходном периоду уложено у сређивању матичне школе и истурених одељења Основне школе „Вук Караџић” као и које су тренутне инвестиције у основном школству на подручју општине.

− Оно што смо ми уложили у претходном периоду овде је замена столарије и сређивање унутрашњости школе. Ту је издвојено неких 940 хиљада динара за школу у Сухотну, Нозрини и Лужану. То што улажемо, то све припада матичној школи у Житковцу „Вук Караџићˮ, поред тога улагали смо и у основну школу „Стојан Живковић Столеˮ у Трњану, тренутно се ради ограда око школе у Витковцу пошто је постало небезбедно за боравак деце и радимо продужени поравак у Житковцу у вредности од око милион и 900 хиљада динара. Вредност инвестиције у Витковцу је милион и 200 хиљада – рекао је председник Радичевић.

Директор основне школе „Вук Караџић” у Житковцу Милан Динић је на крају рекао да ће овог пролећа бити одржана акција у којој ће ученици уз помоћ родитеља, учитеља и наставника радити на уређењу школских дворишта како у матичној тако и у свих пет издвојених одељења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 15 =