Реалистички приказ – саставни део обуке из Прве помоћи

Црвени крст Алексинац, а у сарадњи са Црвеним крстом Србије, минулог викенда је одржао семинар на тему „Реалистички приказ повреда, обољења и стања”.

Учесници семинара имали су прилику да у Липовцу стекну дубоко разумевање и знање о овој теми, као и да размене искуства и знања са стручњацима из ове области, а да је ова тема врло битна, потврдио нам је и секретар Црвеног крста Алексинац Милан Терзић.

− Морам да напоменем да је реалистички приказ повреда обољења и стања саставни део Прве помоћи и помаже нам пуно како би наши полазници курса, који пролазе обуку из Прве помоћи били што упуђенији и упознатији како изгледају повреде и хитна стања у реалном животу − рекао је Терзић.

Иначе, сам семинар је укључивао низ интерактивних предавања, радионица, практичан рад, и оно што је најбитније, дискусију која је омогућила учесницима да унапреде своје вештине и размене најбоље праксе.

Самом семинару присуствовали су волонтери и запослени из Алексинца, Параћина, Крушевца, Велике Плане, Бољевца, Сокобање, Крагујевца и из Црвеног крста Србије из Београда. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + eighteen =