Rasprava o strategiji javnog zdravlja u opštini do 2020. godine

Članovi Saveta za zdravlje opštine Aleksinac su na današnjoj sednici razmatrali pristigle predloge i sugestije za izradu Strategije javnog zdravlja opštine Aleksinac za period 2017-2022.

Svoje predloge su poslale osnovne  škole “Aca Sinadinović” iz Loćike i “Stojan Živković-Stole“ iz Trnjana, Osnovna muzička škola “Vladimir Đorđević”, Tehnička škola “Prota Stevan Dimitrijević” kao i Dom zdravlja i Opšta bolnica Aleksinac.

Predsednik Saveta za zdravlje opštine Aleksinac dr Zoran Aleksić

Prema rečima predsednika Saveta dr Zorana Aleksića, ovim aktivnostima se stvara front zainteresovanih ljudi za budućnost zdravlja u aleksinačkoj opštini čime se stavlja tačka na, kako je podvukao, jedno arhaično ponašanje u sistemu aleksinačkog zdravstva.

– Mi sada po prvi put imamo jedinstvenu šansu da jasno definišemo sve naše potrebe. Da zdravstvu vratimo sjaj koji zaslužuje i da mu vratimo funkciju kojom pomaže i pacijentima i zaposlenima u zdravstvu – rekao je dr Aleksić i najavio da će do 1. oktobra biti izrađena radna verzija predloga splana nakon čega će se zatražiti  mišljenje Instituta za javno zdravlje iz Niša i rukovodstva Opštine Aleksinac.

Doktor Aleksić se nada da će pre donošenja budžeta za 2018. godinu strateški plan dobiti i zeleno svetlo odbornika lokalne skupštine kao i da će jedan od prioriteta biti realizovan tokom naredne  godine, a to je uvođenje hemodijalize, što bi, kako je istakao, bio istorijski pomak u aleksinačkom zdravstvu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − two =