Расписани конкурси за ђачке парламенте и младе људе из Србије

Зајечарска иницијатива је, након прошлогодишњег успеха, повећала број градова и општина из којих је могуће конкурисати за програме „Школски избори”, „Млади у покрету” и „Зиманов фонд за младе”.

За Зиман-ова средства могу конкурисати удружења грађана регистрована према Закону о удружењима, са седиштем у једном од следећих градова: Зајечар, Kњажевац, Бољевац, Сокобања, Бор, Неготин, Мајданпек, Kладово, Сврљиг, Пирот, Бабушница, Алексинац, Јагодина, Параћин, Ћуприја, Kрушевац, Ћићевац, Варварин, Свилајнац, Деспотовац, Жагубица, Kучево, Петровац на Млави, Ниш, Ражањ, Kрагујевац, Смедерево, Велика Плана, Пожаревац, које имају искуство у раду са младим људима и која су до сада учествовала у реализацији барем једног пројекта.

Кроз програм „Школски избори”, ова иницијатива пружа комплетну техничку, менторску и финансијску подршку ђачким парламентима да испланирају, припреме и спроведу школске изборе. Програм је намењен ђачким парламентима који долазе из средњих школа са територије Републике Србије.

У оквиру програма „Млади у покрету”, ђачки парламенти средњих школа са територије Републике Србије могу да конкуришу за максимални износ до 700 америчких долара у динарској противвредности. Циљ овог програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање и то кроз активности које сами осмисле и реализују.

„Зиман-ов фонд за младе” намењен је организацијама младих и за младе. За максималан износ до 3,000 америчких долара, могу да конкуришу регистрована удружења грађана и да предложе идеје које могу да допринесу одговорном и активном учешћу младих у демократском животу локалних заједница.

Све информације о конкурсима налазе се на интернет страници https://ziman.rs/.

Такође, пријављивање се обавља искључиво путем наведеног сајта, попуњавањем он-лине формулара. За све додатне информације у вези са конкурсом, заинтересовани се могу обратити координаторки програма донација, Драгани Гогев (gagac@zainicijativa.org, 019/440−225 ili 060/74 44 004). Рок за пријаву је 10. децембар 2023.године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 15 =