Расписан конкурс за нове полицајце

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО), за стручно оспособљавање полицијских службеника и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији, на који се заинтересовани могу пријавити до 11. августа.

Од укупног броја полазника Центра за полицијску обуку, 550 ће се стручно оспособљавати за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 300 саобраћајни полицајац и 250 на радном месту гранични полицајац.

За подручје Полицијске управе Ниш школоваће се 15 полазника за радно место полицајца и 38 полазника за радно место саобраћајног полицајца за потребе полицијских испостава на територији града Ниша, полицијских испостава Алексинац, Ражањ, Сврљиг, Дољевац и Мерошина, а такође и 8 полазника за радно место граничног полицајца за потребе Станице граничне полиција Ниш – Аеродром.

Кандидати за полазнике имају могућност да се приликом пријаве на конкурс изјасне за које од понуђених радних места желе да прођу стручно оспособљавање, а услови конкурса се могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова и сајту Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО).

Сви заинтересовани, који испуњавају услове за упис, могу се пријавити до 11. августа у полицијским станицама у свом месту пребивалишта.

Фотографија: ЦОПО/илустација

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 16 =