Дани купина по десети пут у Ражњу

Општина Ражањ ће у недељу, 30. јула, бити у знаку купине, воћа које је некада било једно од симбола тамошње пољопривреде. Проблеми у овој производњи су допринели да се смање површине под овом културом, али Ражањци се и даље надају бољим воћарским данима и настављају са Привредно-туристичком манифестацијом  „Дани купине”, која се у недељу одржава по јубиларни десети пут.

Као и претходних година манифестација почиње окупљањем учесника испред Дома културе, који у десет часова крећу у обилазак засада купина. Нешто пре 12 часова је и свечано отварање „Дана купине”, када ће се присутнима обратити Милица Ђурђевић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Сања Даниловић, директорка Управе за аграрна плаћања и Добрица Стојковић, председник општине Ражањ.

И овог пута биће организована стручна предавања. А теме су „Аграрни туризам” и „Припрема земљишта за садњу воћа”. У улози предавача наћи ће се Драгана Стојановић, директорка Регионалне развојне агенције „Југ” и Мира Милинковић, директорка Института за земљиште Београд.

Организатори „Дана купина” су Удружење воћара и виноградара „Ражањ” и Туристичка организација општине Ражањ, под покровитељством Скупштине општине Ражањ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − one =