Расписан конкурс за 27. Књижевне сусрете „Гордана Брајовић” Алексинац 2024

Ученици основних и средњих школа ће и ове године имати прилику да се пријаве на литерарни конкурс 27. Књижевни сусрети „Гордана Брајовић” Алексинац 2024.

Организациони одбор ових књижевних сусрета је расписао конкурс за три категорије. Прву категорију чине радови за најбољу књигу намењену млађем и старијем дечјем узрасту, без обзира на литерарни род, а награду у овој категорији додељујe Општина Алексинац. Друга категорија ученичкиих радова тиче се дечјег стваралаштва из области поезије и прозе, где ће исти бити разврстани у три категорије, и то од 1. до 4. разреда основне школе, од 5. до 8. разреда основне школе и од 1. до 4. разреда средње школе. Последња, трећа категорија посвећена је школском часопису.

У овом документу се наводи то да сваки ученик може конкурисати са највише 3 рада за обе области (поезија и проза), а теме су по избору ученика.

Ђачки радови морају бити откуцани ћирилицом (фонт Times New Roman,величина 12), са пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона, називом и адресом школе, разредом и одељењем.

Предлоге са образложењем и књигама под тачком 1. и радове под тачком 2, као и часопис, послатиу 3 примерка, искључиво поштом, најкасније до 31. децембра 2023. године на адресу (са назнаком):За конкурс „27. Књижевни сусрети Гордана Брајовић” Центар за културу и уметност Алексинац, Душана Тривунца 15, 18220 Алексинац.

Додатне информације можете добити путем телефона 064/893-37-30, 018/804-618 локал 106.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =