Расписан конкурс за медије

Разматрањем нове систематизације радних места у Општинској управи општине Алексинац почело је данашње заседање Општинског већа. У овом документу није измењен број радних места, сама су четири радника стекла право на ново звање, односно након три година рада нису више млађи саветници, веће само саветници.

Након тога усвојену су извештаји о раду у прошлој години Штаба за ванредне ситуације и Савета за здравље општине Алексинац. Штаб за ванредне ситуације је прошле године у два сазива заседао 50 пута и том приликом донео 200 закључака, док се Савет за здравље због ситуације са епидемијом састајао осам пута.

На данашњем заседању зелено светло добио је и Правилник о раду трезора локалне самоуправе који је до сада постојао као упутство, а од сада постаје правилник и обавезујући је за све кориснике трезора.
Такође, потврђен је и Правилник о условима остваривања права у складу са одлуком о социјалној заштити општине Алексинац који детаљније уређује шта је све потребно од документације за остваривање права када је реч о социјалној помоћи.

Пред општинском владом нашао се још један Правилник, односно допуна постојећег правилника о накнади и регресирању трошкова боравка у Предшколској установи „Лане” по којој родитељи деце која болују од хроничне, незаразне болести, имају попуст од 50% на економске цене услуга, а затим и нови Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у овој установи. Како се чуло од предлагача, прихватање овог правилника је само формална потреба, јер је стари допуњаван и мењан годинама, па је постао непрегледан, а овај је уређенији.

На данашњем заседању донета је одлука о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години. Како стоји у одлуци, за ове намене биће издвојено шест милиона динара.

Током овог заседања прихваћена је и допуна решења о суфинансирању пројеката из области спорта, односно Спортском савезу општине Алексинац одобрен је још један милион како би спортисти са територије наше општине имали бесплатне лекарске прегледе. Већници су овом приликом подржали предлог измене ценовника у Установи за рекреацију и одмор деце „Липовац”, док је ценовник Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” одбијен и враћен на дораду и усаглашавање са ценовником осталих јавних предузећа, јер није добио позитивно мишљење надлежног одељења.

До краја заседања чули су се финансијски извештаји из последњег квартала прошле године сва три јавна предузећа чији је оснивач општина, а као су тачно финансијски „прошла” у прошлој години знаће се када се пред већницима нађу годишњи извештаји за 2020. годину.

Наравно, ни овог пута нису изостала вансудска поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. На данашњем дневном реду две тачке су биле посвећене овој теми, па ће из буџета оштећенима бити исплаћено укупно 66 хиљада динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + sixteen =