Почео упис за малишане

Почетком прошле седмице, односно, од првог дана фебруара месеца Предшколска установа „Лане” почела је са уписом деце за школску 2021/22 годину.

У предшколску установу примају се деца за јаслену групу узраста до три године, у вртић или играоницу узраста од три до пет и по година, а за припремни предшколски програм (целодневни или полудневни) узраста од пет и по до шест и по година. Родитељи могу да пријаве дете за упис, лично у вртићу у Мишићевој улици бр.1 у стручној служби, a и по селима за припремни предшколски програм на 4 сата код васпитача.

Документација која је потребна приликом уписа се разликује у зависности од врсте боравка коју родитељи желе. Све информације тог типа родитељи могу видети на сајту, а образац захтева за упис са списком потребне документације може се преузети лично или на сајту установе, www.lanealeksinac.com.

− Такође, постоји могућност за све родитеље, како за целодневни тако и за полудневни боравак да доставе документа преко еПортала. То је једна новина од прошле године, нова услуга за родитеље општине Алексинац. То је електронски вртић, електронски упис деце тако да родитељи сада могу да електронски бесплатно пријаве децу у предшколску установу. Врло је једноставно попуњавање онлајн обрасца без прилагања Извода из матичне књиге рођених и Уверења о запослењу који се аутоматски прибављају електронским путем. Веома је добро да на овај начин пријаве децу јер се избегавају гужве на шалтерима и у канцеларијама − подсећа Виолета Поповић, директор ПУ „Лане”.

Сви родитељи који су већ поднели захтев, а деца нису уписана до почетка конкурса, у обавези су да обнове пријаву, тј. поднесу нов захтев.

Violeta Popović− Оно што је такође важно, да подсетимо родитеље, да ове године уписујемо децу за припремни предшколски програм. То је обавезни програм и у обавези су да упишу децу која су рођена од 1. марта 2015. до краја фебруара 2016. године. Деца која су рођена у овом периоду су у обавези да крену од првог септембра у припремни предшколски програм − додаје директорка Поповић.

Конкурс за пријем деце траје два месеца, односно до 31.марта. Листе уписане деце, целодневног боравка и играоноце биће објављени до 20. јула, а распоред за припремни предшколски програм, целодневни, у трајању од четири сата биће објављен последњег дана у месецу августу текуће године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − ten =