„Рапсодија у плавомˮ као водич кроз носталгију и природу

Центар за културу и уметност ће сутра бити домаћин изложбе акварела нашег суграђанина Милована Стојановића, алиас Мишо Столар. Изложба обухвата 25 акварела, на којима кроз своју уметничку слободу дочарава хладноћу зиме, топлоту јесени, бистрину воде, успаване балконе Венеције и порте Тоскане, дочарава природу, носталгију и жал за нека прошла времена.

‒ Док пољима свести корачам, лагано, са џаком на леђима пуним успомена, покушавам да се сетим тренутака када је мој живот понекад радост, некад стрепња, некад ишчекивање; долазим до пропланка са усеченом стазом поред које са обе стране леже разбацане успомене испале из подсвести ‒ речи су којима почиње предговор аутор изложбе Милован Стојановић.

Отварање изложбе заказано је за 19 сати у Арт галерији, а поставка ће бити изложена до 3. фебруара.

‒ Пејзаж као основни мотив ове изложбе у некима ће пробудити давно заборављено осећање припадности природи, некима носталгију и жал за прошлошћу, али најбитније од свега је да свима нама унесе живост и радост што смо ту и што припадамо овом тренутку ‒ стоји даље у предговору аутора.


Милован Стојановић, рођен је 8. марта 1958. године у Алексинцу, где и сада живи и ствара. Његова супруга је музички педагог, а ћерка апсолвент Филозофског факултета. Аутор је три самосталне изложбе и преко 35 колективних изложби, што је резултат искуства стеченог у последњих 45 година.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + eighteen =