ministar poljoprivredna

Радови на новој згради Пољопривредне школе

Ускоро се настављају радови на завршетку изградње објекта на Војничком путу у којем ће, за једну до две године, бити смештена Пољопривредна школа „Шуматовац”. На недавно завршеном тендеру посао је припао конзорцијуму који предводи фирма „Тончев градња” из Сурдулице и они ће радити на завршетку градње фискултурне сале и на довршетку послова на самом објекту школе, који су пропуштени у првој и другог фази градње.

‒ Рок за извођење радова је око пет месеци, односно 150 дана и очекујемо да по пријави градилишта и достави свеобухватне техничке документације извођачу радова и надзорном органу извођач буде уведен у посао, реално је да то буде до краја овог месеца и да већ од августа почне да тече рок – каже Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду у Алексинцу. 

Вредност планираних радова је 58 милиона динара и 37 милиона су средства Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а 21 милион динара издвојен је из буџета општине Алексинац.

‒ Једино што ће преостати од незавршених радова на школи јесте партерно уређење и имамо обећање из Министарства просвете да ће у фонду за следећу годину и тај део радова бити предвиђен, тако да очекујемо да објекат комплетно буде завршен. То је четврта фаза и надамо се да она буде реализована у току наредне године. Иначе и без тог партерног уређења објекат може да почне да функционише – додаје Марковић. 

Према Марковићевим речима, и ову школску годину ђаци Пољопривредне школе сигурно ће провести у старим учионицама, а већ од наредне школске године могу се надати пресељењу у дугоочекивани нови објекат на супротном крају града, у улици Максима Горког.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =