Rusi-za-sajt

Руси опљачкани током гостовања у Ражњу

Фолклорна група из Русије, која је синоћ наступила у Ражњу у склопу Међународног студентског фестивала фолклора, са овог ће гостовања, нажалост понети више непријатних утисака пошто је, за сада, непознати починилац опљачкао њихову свлачионицу. Наиме, док су руски фолклораши са сцене забављали ражањску публику, неко је подло искористио одсуство пажње и чињеницу да гости нису закључали просторију у којој су се пресвлачили.

Према речима присутних, Руси су као и сви остали учесници, добили кључ просторија у којима су се припремали за наступ. Очигледно је да се нису надали оваквој „добродошлици” од стране појединаца, пошто су врата своје свлачионице оставили откључана.

Организатори међународне смотре фолклора у Ражњу кажу да ће ово остати мрља прелепог дружења чувара традиције и да су осим као организатори и домаћини и лично погођени овако недоличним понашањем појединаца.

Колика је материјална штета нанета руском КУД-у још је непознаница, али је према речима организатора случај пријављен полицији, а истрага у току.

Нажалост, ово није усамљени случај лошег опхођења према странцима на овој манифестацији. Пре неколико година слична ситуација догодила се у Белој Паланци, па би можда убудуће госте из страних земаља на старту требало упозорити да личне ствари боље чувају од евентуалних крадљиваца.

Међународна смотра студентског фестивала фолклора биће затворена 20. јула, традиционалним дефилеом фолклораша у Нишу. Остаје нада да ће до тада крадљивци бити откривени, а гостима из Русије враћене личне ствари и жеља да поново дођу у Србију.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 6 =