Радови који ће бити награђени у Житковцу

Дом културе у Житковцу током викенда, тачније у суботу 17. јуна, од 12 часова биће стециште једног занимљивог културног догађаја који се у организацији Удружења ствараоца у култури „Завичај” одржава по четврти пут. Ради се о „Данима сатире – Павле Тончић” у оквиру којих је организован међународни конкурс за најбољи афоризам.

На овогодишњем позиву се одазвало 118 афористичара из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Словеније, Канаде, Мађарске и Бугарске.

Трочлани жири у саставу Миодраг Тасић, Душан Мијајловић Адски и Драгиша Марковић, прво место је доделио Владиславу Влаховићу  из  Подгорице, за афоризам „Кад сам одлучио да одавде бежим, нисам ни слутио да ћу постати „вођа пута. Друга награда иде Миладину Берићу из Бање Луке који је написао „У овој држави три оброка имају само они у затвору. И они који би требали бити у затвору”.

Жири је одлучио да додели две треће награде и то Павици Вељковићу из Сурчина за афоризам „Да се глупост може уновчити Вођа би живео од сопственог рада” и Радоју Николићу из Вршца који је написао „Ко краде иде у затвор. Осим ако украдено не подели с ким треба”.

Јовану Глиџићу из Ниша додељена је специјална награда, а жири је одлучио да Похвале добије још осам аутора: Славко Сурлаиз из Елемира, Зоран Симић Зокс из Фоче, Ненад Максимовић из Гроцке, Нешко М. Илић из Пожеге, Нада Караџић из Ресника код  Београда, Миодраг Лазаревић из Пожаревца, Радован Берић из Приједора и  Момир Васић  из Зворника.

По речима афористичара и књижевника Миодрага Тасића, једног од чланова жирија, већина послатих радова је била на високом нивоу и нијансе су одлучивале о награђеним ауторима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 1 =